Szakmai nap a FÉMALK Zrt-nél

Az ISO 9000 FÓRUM Egyesület az ország egyik legnagyobb minőségügyi szervezete, több mint 20 éves múltra tekint vissza. Eredetileg az ISO 9000 szabvány szerint tanúsított cégek lehettek az egyesület tagjai, később minden olyan gazdálkodó szervezet vagy magánszemély, aki a minőség ügye iránt érdeklődik, és az Alapszabályt elfogadja. Az Egyesület egyik kiemelkedő tevékenysége, hogy lehetőséget biztosít olyan cégek meglátogatására, ahol kiváló minőségügyi szemlélettel szervezik a működést és példaként állíthatóak más szervezetek számára. Az Egyesület évente 6-8 ilyen programot szervez, a legkülönfélébb iparágak bemutatására. Felkérésünket a cégvezetés elfogadta, támogatta, így 2016. 06. 28-án egy 25 fős csoportunk látogatta meg tagunk, a  FÉMALK Zrt. dunavarsányi telephelyét. Rácz Attila quality manager köszöntötte csoportunkat, majd Köteles Eduárd kereskedelmi vezető mutatta be a cég tevékenységét, szervezetét. Ezután Portörő Balázs előfejlesztési és kutatási csoportvezető avatott be a termékfejlesztés rejtelmeibe. A csoportban nagy tetszést aratott, hogy ilyen komoly fejlesztési tevékenységet bíznak neves autógyárak a kis magyar csapatra. Az előadótermi programot végül Bacsó Levente termelésvezető zárta, aki bemutatta a termelésben használt 100%-os paraméterfigyelő rendszert. Mivel minden gyártási rendszernek a legfőbb gondja, hogy a folyamatok kézbentartásához megfelelő mutatószámokat találjon és azokat folyamatosan figyelemmel kísérje, különös érdeklődésre tartott számot a bemutatott rendszer.

Kis szünet után következett a gyakorlat, megismerkedhettünk a gyártási folyamattal az alapanyag raktározástól a készáru raktárig. A résztvevők különféle iparágakból érkeztek és a többség képzeletében úgy élt egy öntöde, mint ahol hőség van, rossz a levegő, folyik, csöpög valahol valami… Ámulva jártuk végig a modern üzemet, néztük az öntőcellákat kiszolgáló robotokat, a rendet, a tisztaságot, a szervezettséget. Csak gratulálni tudtunk kísérőinknek és ezúton gratulálunk a gyár összes dolgozójának, hiszen a maga területén mindenki kiveszi a részét a végrehajtásból. Jól látszott a vezetői elkötelezettség, az igényesség és az, hogy a magas szintű követelményekhez magas szintű feltételeket biztosítanak.

A programot beszélgetéssel és egy kis ebéddel zártuk, amit szintén mindenki hálásan megköszönt. A látogatók sok tapasztalattal, élménnyel gazdagon távoztak. Sok multinacionális nagyvállalatnál jártunk már, jó érzés volt egy hazai privát vállalkozásnál ugyanolyan színvonalat látni. Még egyszer köszönjük a lehetőséget és a remek programot! Sok sikert kívánunk!

Szakmai nap a FÉMALK Zrt-nél