Sikeres tisztújító Közgyűlés az ISOFÓRUM-nál.

2017. április 27-én 14 órakor vette kezdetét az ISO 9000 FÓRUM Egyesület szokásos éves közgyűlése, amelynek keretében díjak, elismerések átadása és az elnökség megújítására, újraválasztására is sor került. 

A közgyűlést Rózsa András elnök úr nyitotta meg és köszöntötte a megjelenteket, majd kezdetét vette a 2016. évi díjak, elismerések átadása. 

Sikeres tisztújító Közgyűlés az ISOFÓRUM-nál.

 

„A Nemzeti Minőségügyi Konferencia Legjobb Női Előadója” elismerést kapta Honvári Gitta, az SGS Hungária Kft. vezető auditor, a XXIII. Nemzeti Minőségügyi Konferencián a „Vezetői szerepvállalás - avagy hol veszíthettük el a vezetőinket? Hogyan használjuk ki az új szabványt a vezetők bevonására?” című előadásával.

„A Nemzeti Minőségügyi Konferencia Legjobb Férfi Előadója” elismerést kapta Dr. Ködmön István, a Herendi Porcelánmanufaktúra termelési igazgatója, a XXIII. Nemzeti Minőségügyi Konferencián elhangzott „A lean filozófia „becsempészése” a tradicionális vállalati kultúrába” című előadásával.

 „A FÓRUM Kiváló Támogatója” oklevelet vehetett át Kárpáti Tamás, a DMS One Zrt. értékesítési vezetője. A cég munkatársai az ISO 9000 FÓRUM életében évről évre egyre nagyobb és aktív szerepet vállalnak. A Nemzeti Konferenciákon előadást tartanak, részt vesznek a szabadidős programok szervezésében, 2016-ban önálló, nagyon sikeres (kicsit „botrányos”) szekciót szerveztek a konferencián és rendezvényeinket 5 éve folyamatosan támogatják.

„A FÓRUM Kiváló Támogatója” oklevelet kapott Dr. Németh Balázs, a Kvalikon Kft. ügyvezető igazgatója. A társaság első számú vezetője és munkatársai a Konferenciáinkon rendszeres előadó, szekció elnöki és kiállítói szerepeket is betöltenek. Több éve segítik a Nemzeti Minőségügyi Konferencia Lean szekció megszervezését, lebonyolítását, az utóbbi 6 év folyamatos támogatója az egyesületnek.

„Aki sokat tett a FÓRUM-ért” oklevelet vehetett át Kelemen Gizella, a CONTROLL Holding Zrt. irodavezetője, aki a Budapest – Ajka közötti 140 km-es távolságot csökkenti sok esetben nullára, így elősegítve egyesületünk adminisztrációs feladatainak gördülékenységét.

„Az Ipar- és Szolgáltatás Minőségéért” oklevélben részesült Gazsi Zoltán az eisberg Hungaria Kft. ügyvezető igazgatója. Zoltán konferenciáink rendszeres előadója, munkatársaival együtt szakmai rendezvényeink aktív résztvevője, egyesületünk támogatója, az Elnöki Tanácsadó Testület tagja. 

„A Minőségért” Egyéni Vándordíjat vehetett át Kocsis Ernő, a Roto Elzett Certa Kft. ügyvezető igazgatója. Az ügyvezető igazgató hisz abban, hogy az értékteremtés középpontjában az ember áll, és hogy az egyén elkötelezettségéből, motivációjából vezethető le egy közösség, egy vállalat sikere is. Az ISO 9000 FÓRUM Egyesület elnökségével partneri kapcsolatokat ápol és aktívan együttműködik az országos minőségszemlélet fejlesztésében, terjesztésében. Konferenciáinkon rendszeres előadó, aktív résztvevője és támogatója egyesületünknek, az Elnöki Tanácsadó Testület tagja. 

„A FÓRUM ÖRÖKÖS TAGJA” oklevelet adományozott az ISO 9000 FÓRUM Egyesület Boros András leköszönő alelnökünk számára. Boros András a Dunapack Hullámkarton gyárának ügyvezető igazgatójaként csaknem a kezdetektől bekapcsolódott az ISO 9000 FÓRUM-ba. Az elmúlt 22 év alatt aktívan vett részt az egyesület munkájában, mint előadó, támogató-szponzor vagy éppenséggel tisztségviselő alelnök. A minőségszemlélet országos terjesztése, tagtoborzási tevékenysége, a FÓRUM iránti elkötelezettsége és emberi együttműködése méltatásaként az elnökség a fórum örökös tagja elismerésben részesíti őt.

„A FÓRUM TISZTELETBELI TAGJA” oklevelet kapott Semmelweis Ferenc, az Építésügyi szekció elnöke. Feri bácsi, az építésügy országosan ismert szakembere csaknem 85 évesen fantáziát látott abban, hogy létrehozzuk az Építésügyi Ágazatot az ISO 9000 FÓRUM Egyesületen belül. A gondolatot tett követte és 2014. őszén 42 résztvevővel megalakult az ÉPÁG ágazatunk. Azóta e kis csapat igen sikeres és hasznos ágazati munkát végez. Konferenciákat, szakmai napokat, céglátogatásokat szerveznek, és ami a legfontosabb, hogy népszerűsítik a példa értékű, hasznosítható TQM módszereket.

Az elismerések átadását követően kezdetét vette a napirendek tárgyalása, melyet Kormány Tamás társelnök prezentált a hallgatóság felé. Napirendi pontok:

1.     Beszámoló az ISO 9000 FÓRUM Egyesület 2013-2016. évi tevékenységéről és gazdálkodásáról.

2.     Beszámoló és közhasznúsági mellékletek 2016. évről.

3.     Felügyelő Bizottsági Jelentés az ISO 9000 FÓRUM 2016. évi tevékenységéről.

4.     A 2016. évi Beszámoló és közhasznúsági mellékletek megvitatása, elfogadása;

A 2016. évi Felügyelő Bizottsági jelentés megvitatása, elfogadása.

5.     Jelölő Bizottság megválasztása a következő 4 évre.

6.     Jelölő Bizottság beszámolója a tisztújítás jelöltjeiről.

7.     Tisztségviselők (elnök, társelnök, alelnök) választása.

8.     Felügyelő Bizottsági tagok választása.

9.     A 2014. július 3-án elfogadott Alapszabály módosítása a 2017. jan.1.-től hatályos Ptk. szerint.

10.  Elnöki Tanácsadó Testület (ETT) tagjainak tudomásul vétele.

11.  2017. évi Rendezvénynaptár és 2017. évi Költségvetés tervezet ismertetése.

12.  2017. évi Rendezvénynaptár és 2017. évi Költségvetés megvitatása és jóváhagyása.

 

A napirendi pontok tárgyalásából kiemelendőek az alábbiak.

- Sándor István a Felügyelő Bizottság elnöke ismertette az egyesület tevékenységéről szóló 2016. évi jelentést. Kiemelte, hogy az Egyesület 2016. évi szakmai és pénzügyi tevékenysége sikeres volt, a szervezet számos és hasznos közhasznú tevékenységet végzett. Az FB javasolja, hogy az FÓRUM tagsága működjön közre az új jogi és egyéni tagok megnyerésében (GOLD kártya), és lehetőségeihez mérten támogassa az egyesületet (emelt tagdíjfizetéssel, rendezvények szponzorálásával, az SZJA 1 %-ának felajánlásával) annak érdekében, hogy a FÓRUM által nyújtott magas színvonalú szolgáltatásokat a tagság továbbra is korlátozás nélkül élvezhesse.

- A Jelölő Bizottságba javasolt személyek az elnökség felkérése elfogadták jelölésüket a következő 4 évre. A közgyűlés nyílt szavazással egységesen megszavazta a jelölő bizottság tagjait: Pelle Gábor örökös tagot, Sződi Sándor örökös tagot, és Torma Beáta projekt vezetőt.

- Sződi Sándor a Jelölő Bizottság tagja megszavaztatta az Elnökség tagjait. A közgyűlés nyílt szavazással egységesen megszavazta az elnökség tagjait: Rózsa András elnököt, Kormány Tamás társelnököt és Dr. Ködmön István alelnököt, a további 4 évre.

- Rózsa András ismertette az Elnöki Tanácsadó Testület létrehozásának céljait és a megalakulás tényét. A Közgyűlés egységes véleménnyel tudomásul vette és elfogadta, hogy az Elnökség ETT testületet hozhat létre.

- Rózsa András elnök úr előterjesztette a 2014. július 3-án elfogadott Alapszabály módosítását a 2017. január 1-től hatályos Ptk. szerint, melyet a közgyűlés egységes véleménnyel elfogadott.

Az ISO 9000 FÓRUM Egyesület tisztújító, 29. rendes Közgyűlésén a következő határozatok születtek:

HATÁROZATOK

1.    A Közgyűlés az előterjesztett Napirendet

52 igen, 0 nem, 0 tartózkodás szavazattal elfogadta.

2.    A Közgyűlés az ISO 9000 FÓRUM Egyesület 2016. évi tevékenységéről és gazdálkodásáról szóló Beszámolót és közhasznúsági Mellékleteket (4. és 5. Melléklet).

52 igen, 0 nem, 0 tartózkodás szavazattal elfogadta.

3.    A Közgyűlés az FB Jelentést az ISO 9000 FÓRUM 2016. évi tevékenységéről

52 igen, 0 nem, 0 tartózkodás szavazattal elfogadta.

4.    A Közgyűlés a Jelölő Bizottságba jelölt személyeket (Pelle Gábor, Sződi Sándor, Torma Beáta)               

52 igen, 0 nem, tartózkodás szavazattal elfogadta.

5.    A Közgyűlés az elnökségbe jelölt személyeket (Rózsa András elnök, Kormány Tamás társelnök, Dr. Ködmön István alelnök)

52 igen, 0 nem, 0 tartózkodás szavazattal elfogadta.

6.    A Közgyűlés a Felügyelő Bizottságba jelölt személyeket (Sándor István elnök, Papp István Róbert tag, Tóthné Dr. Veinperl Ilona tag)

52 igen, 0 nem, 0 tartózkodás szavazattal elfogadta.

7.    A Közgyűlés a 2017. évi Rendezvényprogramot

52 igen, 0 nem, 0 tartózkodás szavazattal elfogadta.

8.    A Közgyűlés a 2017. évi Költségvetést

52 igen, 0 nem, 0 tartózkodás szavazattal elfogadta.

A Közgyűlés napirendi pontjait követően Rózsa András az Elnökség és FB nevében köszönetét fejezte ki a tagság és résztvevők számára és vállalta, hogy igyekszenek a továbbiakban is teljesíteni a célkitűzéseket és feladatokat.