Galambos Sándor, műszaki vezérigazgató helyettes

Mindennapi élete és a vízhez való viszonya elválaszthatatlan. Vízügyi szakközépiskolába járt, majd a Budapesti Műszaki Egyetemen elvégezte a vízépítő mérnök szakot. Ezek után teljesen természetes volt, hogy a szakmában helyezkedett el, és 1994.03.16-án a NYÍRSÉGVÍZ Nyíregyháza és Térsége Víz és Csatornamű Zrt. munkatársa lett.

Galambos Sándor, műszaki vezérigazgató helyettes

A társaságnál hamar felismerte, hogy a NYÍRSÉGVÍZ Zrt. stratégiája a minőség, a hatékonyság és a vagyontudatos gazdálkodás köré épül. A vállalat tanúsított Integrált Irányítási Rendszere (IIR) garancia a fogyasztók számára a szolgáltatás megbízható minőségéről. Ellenben magát a minőséget a NYÍRSÉGVÍZ Zrt. munkaközössége biztosítja azáltal, hogy folyamatait szabályozott körülmények között végzi.

A részvénytársaság minőségirányítási és műszaki osztályvezetője jelentős szerepet vállalt a cég több éve kiemelkedően működő Integrált Irányítási Rendszerének működtetésében, a szervezeti önértékelések elvégzésében és a kiválósági minőségdíjas pályázatok elkészítésében, illetve a Nemzeti Minőségi Díj, valamint a Közép- és Kelet Európai Minőségi Díj elnyerésében.

Aktív részese annak, hogy a vízi közművek ágazatban tudatosan építették ki és fejlesztették magas szintre a benchmarking módszert, az egymástól tanulás gyakorlatát és hogy 2009-ben a vállalat CSR (Corporate Social Reponsability) különdíjat kapott nagyvállalati kategóriában kiemelkedő társadalmi felelősségvállalásáért.

Galambos Sándor Sajó Elemér Emlékplakettet vehetett át a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztertől, a NYÍRSÉGVÍZ Zrt.-nél az elmúlt 15 évben az informatika, irányítástechnika, minőség és környezetirányítás terén végzett szervezői, vezetői munkája elismeréseként.

2011.12.15-től a vállalat műszaki vezérigazgató-helyettese és minőségirányítási vezetője. Elfoglaltsága ellenére igyekszik továbbra is részt venni az országos szakmai és minőségügyi rendezvényeken. Az ISO 9000 FÓRUM jogi és egyéni tagjaként rendszeresen elvállalja előadások megtartását, és nem utolsó sorban az Egyesület támogatását.

Kívánjuk, hogy hitvallása szerint továbbra is kihívásnak tekintse feladatait, és elismerésünk jeléül az ISO 9000 FÓRUM elnöksége Galambos Sándor részére 2013. évre „A MINŐSÉGÉRT EGYÉNI VÁNDORDÍJ”-at adományozza.