Török László, GRUNDFOS gyárigazgató

A Grundfos Magyarország Gyártó Kft. tatabányai gyárigazgatója. A Grundfos vállalatcsoport ma a világ legnagyobb szivattyúgyártó vállalkozása, 45 országban 73 vállalata van, évi 10 millió darab szivattyút állítanak elő.

Török László, GRUNDFOS gyárigazgató

A Grundfos Magyarország Gyártó Kft. 2000-ben kezdte meg működését Tatabányán, és immáron már három telephelyen (Tatabánya – Székesfehérvár - Biatorbágy) folytatja kutatás-fejlesztési, termelési és elosztói tevékenységét, amivel 2000 főnek nyújt megbízható és stabil munkahelyet.

A magyarországi vállalat megalapítását követően fokozatosan kerültek bevezetésre minőség-, környezet-, és munkabiztonsági irányítási rendszerek, amik megalapozták a vállalat stabil működését. A kiválóság útján az első lépést 2008-ben tette meg, és az utóbbi évtizedben folyamatosan fejlesztette működését, szervezetét az EFQM modellnek megfelelően, ezzel biztosítva versenyelőnyét, amit a 2013-ban elért 5 csillagos szint elérése koronázott meg. 2010-ben elnyerték a NMD-t is.

A vállalatnál kiemelt terület a fenntartható környezetvédelmi technológia és a víz témája. 2001-ben Létrehozták a Grundfos Díjat, amelynek célja, hogy elősegítse, elismerje és támogassa a dán és nemzetközi kutatást, az innovatív és előremutató megoldásokat a tudományos és műszaki területen.

Ismereteiket szívesen megosztják sokkal is, az ISO 9000 FÓRUM Egyesület tagjait több alkalommal fogadták gyárlátogatáson. A vállalat vezetői és szakemberei rendezvényeinken előadásokkal rendszeresen vesznek részt és az ISO 9000 FÓRUM számára több éve nyújtanak kiemelt támogatást. Elismerésünk jeléül az ISO 9000 FÓRUM elnöksége Török László részére 2014. évre „A MINŐSÉGÉRT EGYÉNI VÁNDORDÍJ”-at adományozza.