Szakmai nap a Magyar Telekomnál!

2017. október 30-án az ISO 9000 FÓRUM Egyesület tagjai közül 25 fő vett részt a Jöjjön valaki, szökik az energia! Hatékony energiairányítás a Magyar Telekomnál elnevezésű szakmai programon. Lendvai-Lovasi Mónika senior projekt menedzser, házigazda és Rózsa András elnök úr köszöntője után Pollák Tibor az Infrastruktúra szolgáltatások igazgatója tartott előadást az új székház projektről. A helyszín kiválasztása során számos tényezőt vettek figyelembe, például hogy tömegközlekedés szempontjából frekventált helyen legyen, hiszen a munkatársak döntő többsége a budapesti közlekedést veszi igénybe.

Szakmai nap a Magyar Telekomnál!

Megtudhattuk, hogy az új munkakörnyezet építése egyben a közösség építését is jelenti, hiszen tágas tereket alakítanak ki - 20 fő dolgozik majd egy légtérben -, számos tárgyaló és információs tér is kialakításra kerül majd. Az új központ az ergonómikus munkahelyek kialakítása mellett az élményre és a plusz hozzáadott értékek kiaknázására is törekszik, hiszen fitnesztermet, futóparkot is kialakítanak.

A következő előadást Csuri Károly energetikus, senior menedzser tartotta, aki bemutatta, hogy milyen mérőállomásokat telepítenek annak érdekében, hogy folyamatosan optimalizálni tudják az energiafogyasztást. Károly előadásának legfontosabb üzenete az volt, hogy folyamatos mérés kell ahhoz, hogy cizellálni tudjuk a folyamatokat.

Zeöld Ákos az infrastruktúra megoldások osztályvezetője ismertette, hogy milyen energia pilotokat használnak a Magyar Telekomnál. Az átszellőztető rendszer, a napelem, a napkollektor, az elektromos autók mind-mind ilyen eszköz és elem. Jelenleg 1800 üzemi autó és 700 személyautó tartozik a Telekom flottájába, azonban a jövőben szeretnék ezt a számot csökkenteni, kevesebb dedikált autót fenntartani és tervezik a smartcar poling alkalmazás bevezetését, vagyis a kocsik nyomkövetését. Az alkalmazás amellett, hogy folyamatosan képet ad, hogy merre jár az autó, a vezetői viselkedést is vizsgálja.

A rövid szünetet követően mélyebb bepillantást nyerhettünk a Magyar Telekom munkakörnyezetébe. Ellátogattunk a NOC épületfelügyelet bemutatótermébe, ahol a NASA-hoz hasonló elrendezésű iroda fogadott minket számos képernyővel, ahol az egyes felületeket – TV, internet, telefon- követték nyomon. Ellátogattunk továbbá még a bázis állomás bemutató termébe, a szerverterembe és az ízletes ebédet követően pedig a biatorbágyi telephely átszellőztető rendszerét -ami Magyar Telekom találmány- is megismerhettük. Az átszellőztető rendszer kifejlesztésre konténerekre indult el, de mára nagy telephelyeken lévő géptermekben is sikeresen alkalmazzák.

Köszönjük szépen a Magyar Telekom vendégfogadását. A szakmai nap rendkívül hasznos és érdekes volt, köszönjük a sok információt és a kérdések feltevésének lehetőségét.