Hasznos szakmai és térítésmentes rendezvény az ISO 9000 FÓRUM Egyesület szervezésében!

2018. április 20-án „A minőségirányítás a vállalati jó működés támogatója.” Ne feledkezzünk meg az információmenedzsmentről és az adatbiztonságról sem! – címmel szerveztünk konferenciát. A rendezvény Rózsa András elnök úr köszöntőjével kezdődött, aki felvezette a programot olyan kérdések feltevésével, amely a minőségirányítás és a működés irányításának minőségét boncolgatta.

Hasznos szakmai és térítésmentes rendezvény az ISO 9000 FÓRUM Egyesület szervezésében!

Elnök úr felvezető előadását Mikó György EOQ Minőségügyi szakértő követte, aki a minőség lényege a jó vállalati működés címmel tartotta meg prezentációját, középpontban a stratégiai célokkal. Az előadásban kitért továbbá a célok, minőségcélok pontos meghatározására, illetve a különböző sarokszámok, mutatók fontosságára.

A rendezvény második előadását Patakiné Gyökeres Mónika, a Zwack Unicum Nyrt. MIR vezetője tartotta integrált rendszerek és a jó vállalati működés témakörében. A részvénytársaság motorját a kölcsönhatások összhangja adja, vagyis a jó vállalti működéshez hozzájárul a környezet, a jó gyakorlat, az érdekelt felek és az irányítási rendszerek. Az előadás fontos alappillére volt még a Zwack-féle kockázatértékelés is, amely szintén azt támasztja alá, hogy minden mindennel összefügg.

A kávészünet előtti utolsó előadást Lovász-Szabó Tamás a TÜV Rheinland InterCert Kft. rendszertanúsítás üzletág kelet-közép európai igazgatója tartotta, aki az ISO 9001:2015 szabványra való átállásról beszélt. Prezentációjának legfontosabb üzenete az volt, hogy az irányítási rendszert magának a vállalkozásnak kell készíteni, nem pedig a fióknak.

A kávészünetet követően a délelőtti program második felében az egyre aktuálisabb kérdéskört a GDPR témakörét vizsgálta két szakértő, Dr. Horváth Zsolt, az INFOBIZ Kft. ügyvezetője és Pflanzner Sándor az ADAPTO Solutions Kft. fejlesztési vezetője. Horváth úr előadása az ISO keretrendszerbe való integráltságról szólt, míg Pflanzner úr gyakorlati példák mentén mutatta be a GDPR bevezetésének megvalósítását. A tartalmas előadásokat még tartalmasabb beszélgetések követték a szendvicsebéd közben.

Köszönjük szépen tagjaink részvételét szakmai programunkon, külön köszönjük előadóink tevékenységét