Szakmaiság, elismerések és jó hangulat az ISO 9000 FÓRUM Egyesület XXV. Nemzeti Minőségügyi Konferenciáján

 2018. szeptember 13-14-én tartottuk meg az ISO 9000 FÓRUM Egyesület jubileumi XXV. Nemzeti Minőségügyi Konferenciáját Balatonalmádiban a Hunguest Hotel Bál Resort hotelben.

Dr. Ködmön István alelnök üdvözölte a résztvevőket és kiemelte, hogy az Egyesület már a 25 évvel ezelőtti megalakuláskor is hosszú távú elképzeléseket, célokat fogalmazott meg, amit hűen tükröz, hogy az eredeti küldetésünket megőriztük és következetesen teljesítjük a kitűzött célokat. Megköszönte a tagságnak a negyedszázados tevékenységet, a hasznos és eredményes együttműködést.

Rózsa András egyesületi elnök szerint „Elértük a felnőtt kort! Örömünkre szolgál, hogy az ISO 9000 FÓRUM Egyesület - a Tagságával közösen - 25 éves lett! Nem sok szervezet mondhatja el, hogy 25 éven keresztül minden évben, mindig szeptemberben és mindig a Balatonnál tartotta/tartja meg az ország legnagyobb minőségügyi szakmai rendezvényét. Ez a tudatos tervezésnek, a következetes szakmai elvárásoknak és a tagság messzemenő részvételi hajlandóságának köszönhető”.  

 

A rendezvény első napján 370 személy vett részt, a délelőtti Plenáris ülésen pedig 315 fő hallgatta nagy érdeklődéssel az előadásokat.A Konferencia a „MINŐSÉG - VERSENYKÉPESSÉG - EMBEREK”; A minőségügy jövője az IPAR 4.0 tükrében”tematika mentén zajlott.

 

Kormány Tamás Plenáris elnök szerint a téma amiatt fontos és aktuális, mivel az utóbbi években a 4. ipari forradalom zajlik a világban, melynek fontos célja, hogy a meglévő technológia megoldások, a magas szintű informatikai háttér és a rendelkezésre álló hatalmas adathalmaz integrálásával az iparban jobb döntéseket hatékonyabb folyamatszervezést és növekvő versenyképességet eredményezzen.   

A Plenáris ülés előadói között köszönthettük Pomázi Gyulát, az Innovációs és Technológiai Minisztérium, Iparági Stratégiákért és Szabályozásért felelős helyettes államtitkárt, Dr. Ábrahám Lászlót, a National Instruments Hungary Kft., ügyvezető igazgatót, illetve Prof. Dr. Csath Magdolna professor emeritus asszonyt. Az előadásokat a hallgatóság hangos tapssal üdvözölte.

 

A plenáris folytatásaként néhány nagyon fontos partnerünk képviselője (Dr. Molnár Pál - EOQ MNB elnök, Dr. Simon Attila - Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt., vezérigazgató, Madaras Botond - ÉMI-TÜV SÜD Kft, ügyvezető igazgató) rövid felszólalásban kedvesen köszöntötték a 25 éves ISOFÓRUM-ot. Beszéltek arról, milyen kapcsolatot, szakmai együttműködést alakítottak ki az elmúlt évtizedek alatt, mivel járultak hozzá szervezetünk eredményes működéséhez, illetve mit kaptak a FÓRUM-tól. Méltatták azokat az eredményeket, amelyeket az egyesület jelenleg képvisel a hazai minőségügyi szervezetek sorában. 

 

A Plenáris ülés végén az ISO 9000 FÓRUM Egyesület elnöksége köszönetét fejezte ki a megjelent alapítóknak, a több mint 20 éves tagsággal rendelkező szervezeteknek és a konferenciák 5, 10, 15, 20, és 25. éves törzsvendégeinek, akiknek köszönjük a kitartásukat és az elkötelezettségüket. Az szóbeli elismerések mellé okleveleket és tárgyajándékokat kaptak a jutalmazottak. 

Szakmaiság, elismerések és jó hangulat az ISO 9000 FÓRUM Egyesület XXV. Nemzeti Minőségügyi Konferenciáján

Az első nap délutánján az érdeklődők három szekció témája közül választhattak, amely előadások mindegyike megtalálható weboldalunkon. Az A szekcióban a megújult irányítási rendszerek, megújult auditok kerültek górcső alá Lovász Szabó Tamás úr elnöklésével. A B szekció az Ipar 4.0 témakörét taglalta, azon belül is a hatékonyságfejlesztés útját Pfeiffer András az MTA SZTAKI igazgató helyettesének moderálásával. A HR kerekasztal az utóbbi évtizedek legfontosabb témakörét a generációváltást taglalta Bozi Arnold a Pannon-Work cégcsoport vezérigazgatójának moderálásával, ahol az elméleti tudás mellett gyakorlati szereplők is felszólaltak.

 

A szekció előadásokat követően a kötetlen beszélgetés támogatója a HEDON sörfőzde ínyencségei voltak, amelyet az esti órákban a hagyományossá vált gálavacsora követett digitális vetélkedővel, értékes nyereményekkel. A jubileumi gálavacsora elengedhetetlen velejárója volt a születésnapi torta, és a Koktél 4U zenekar.

 

A konferencia második napján a szekció ülések mellett az egészségtudatosság elősegítése érdekében a Zala megyei MESZK szervezetének képviselői egészségügyi szűréseket végeztek. A C szekcióban Mátrai Norbert a KAIZEN Institute Hungary Kft. vezető tanácsadó elnöklésével a Lean és a digitális irányítás összhangjának szükségességét vitatták több hazai nagyvállalat szakemberével. A D szekcióban a tavalyi évben elkezdett tematikát folytatták az egyetemi előadók a minőségkultúra fejlődésének buktatóival és sikereivel ötvözve. A szekció elnöklését Dr. Ködmön István a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. termelési igazgatója, egyesületünk alelnöke látta el. A konferencia tematikája az építésügyi ágazat szekciójával válik teljessé, mely 2018-ban az okos építőipar és a korszerű építési megoldások tematikája szerint szerveződött. 

 

Weboldalunkon elérhető jubileumi konferenciánk teljes képgalériájaKöszönjük szépen előadóinknak, elnökeinknek, hogy szakmaiságukkal hozzájárultak konferenciák professzionalizmusának emeléséhez. Köszönjük szponzorainknak a támogatást, a Hunguest Hotel-nek szolgálatkész, rugalmas tevékenységüket immár 6 éve, továbbá a konferencia szervezésében való aktív tevékenységét az EOQ MNB-nek, a CONTROLL Holding Zrt-nek, az EDUTAX Kft, a Pannon-Work cégcsoportnak és nem utolsó sorban köszönjük önkénteseink lelkiismeretes, kitartó munkáját. Összeállította: Hlavács Viktória