A frissesség művészeihez látogattunk

 2022. első félévét záró céglátogatásunk szellemileg és fizikailag is frissítette a résztvevőket a nyári kánikulában.

Az Eisberg Hungary Kft. hosszú ideje aktív tagja az ISO 9000 Fórum Egyesületnek és nagy örömünkre időről időre megmutatják vállalkozásuk fejlődését, jó gyakorlataikat és innovatív ötleteiket.

Így történt ez 2022. június 30-án is, amikor tagjaink közül 20 főt vendégelt meg a társaság.

A frissesség művészeihez látogattunk

 Elsőként Gazsi Zoltán, az Eisberg Hungary Kft. ügyvezető igazgatója röviden bemutatta a termelési folyamatot, a tevékenység sajátosságából és napjaink piaci nehézségeiből adódó fő kihívásokat: a beszállítókkal a kölcsönös egymásra utaltság, a vevők minőségi elvárásai egyre nyomottabb árkondíciók mellett; mégis a legnagyobb próbatételként az utóbbi években egyre markánsabban érzékelhető klímaváltozáshoz, a globális felmelegedéshez való alkalmazkodást fogalmazta meg az ügyvezető.

Több példán keresztül mutatott rá, hogy a sikeresség kulcsa a változáshoz történő alkalmazkodás, s ez bizony jelentős vezetői munka. A minőség komplex vezetői kérdés, amely szerteágazó feladatokat ad: integrált szervezeti felépítés, munkatársi motiváció fenntartása, a komplex környezet szüntelen monitorozása – csak néhány példa a vezető tennivalói közül.

 

A továbbiakban Lukács István folyamatfejlesztési vezető mutatta be azt a hosszú, de igen látványos eredményekre vezető utat, amely során a Kaizen módszertannal történő ismerkedéstől  (2003.)  napjainkra igen magas szinten művelik és szüntelenül fejlesztik folyamataikat. István több példát is bemutatott. Fenntarthatósági szemmel igazán örömteli sikertörténetük, hogy a késztermékek kidobásának mennyisége hat év alatt 0,05%-ra csökkent.

 

Az előadásokat követően rendkívül szigorú higiéniai procedúrát követően a kellemesen hűvös üzemrészek látogatására indultunk Deli András termelési vezető kíséretével, amely során a teljes termelési folyamatot saját szemünkkel is áttekinthettük.  Lenyűgöző volt látni a modern technológiát magas szintű biztonság mellett, miközben hatalmas mennyiség feldolgozása történik nap, mint nap.

A látottak alapján kijelenthetjük: salátázzunk bátran.

 

A program befejező részeként magunk is minőségellenőrzést végeztünk: vendéglátóink ízletes saláta ebéddel kínálták csoportunkat.

 

Köszönjük az Eisberg Hungary Kft. vezetőinek a kedves fogadtatást és a kiváló szakmai tartalmú programot.