HungaroControl Zrt.

A ferihegyi nemzetközi repülőteret 1950-ben nyitották meg. 1954 novemberében a KPM létrehozta a Magyar Légiközlekedési Vállalatot (MALÉV).

Az 1973-ban létrehozott LRI (Légiforgalmi és Repülőtéri Igazgatóság) feladata a légiforgalmi szolgálatok ellátása és a Ferihegyi repülőtér fenntartása és üzemeltetése volt.

2002-ben az LRI kettéválásával megalakult az önálló magyar légiforgalmi irányító szervezet a HungaroControl.

HungaroControl Zrt.

A HungaroControl Zrt. számára a légi forgalom biztonságos áramlásának megteremtése és fenntartása szakmai és etikai szempontból alapvető fontosságú stratégiai cél. A társaság három kulcsfontosságú funkcionális területet azonosított, amelyek a stratégiai üzleti egységek tevékenysége szempontjából kritikus infrastruktúrát kezelnek, meghatározó erőforrásokkal gazdálkodnak, meghatározó jelentőségűek a vállalat egésze szempontjából. A kiemelt funkcionális területek: Technológia, Emberi erőforrások, Nemzetközi kapcsolatok.

A HungaroControl Zrt. Integrált repülésbiztonság és minőségirányítási rendszert működtet, amelyben a repülésbiztonságot hátrányosan befolyásoló legkisebb eltérést sem tartanak elfogadhatónak. A vállalatirányításban alkalmazott HR rendszereket fokozatosan építi és fejleszti ki. Külön figyelemmel van a munkaköri és az ehhez szorosan kapcsolódó kompetenciarendszer kiépítésére, bevezetésére, és a kompetencia-alapú teljesítmény-értékelési rendszer, valamint a toborzás, kiválasztás, képzés-fejlesztés, tehetség-menedzsment és életpálya-menedzsment kialakítására is. A HungaroControl Zrt. tevékenységében fontos szerepet kapott a társadalmi elkötelezettség, a vállalat környezetében élők életminőségi szintjének növelése.

A vállalat munkatársai és vezetői számos alkalommal vettek részt az ISO 9000 FÓRUM Egyesület tevékenységében. Rendezvényeinken hallgatóként, előadóként vesznek részt, szakmai látogatások szervezésével és egyéb támogatással segítik több éve tevékenységünket.

Az ISO 9000 FÓRUM elnöksége 2014. évre „A FÓRUM Kiváló Támogatója” elismerésben részesíti a HungaroControl Zrt.-t.

A díjat Székely Zoltán biztonsági igazgató veszi át.