Dr. Molnár Pál, egyetemi tanár, EOQ MNB elnök

Az EOQ MNB Egyesület elnöke, a Nemzetközi Minőségügyi Akadémia elnöke.

Tevékenysége összefonódik Magyarországon a minőségirányítási rendszerek bevezetésének kezdetével, az országos minőségügyi tevékenységek implementálásával.

1985 óta a Szegedi Élelmiszeripari Főiskola címzetes főiskolai tanára, ahol többek között közreműködött az „Élelmiszeripari minőségszabályozó”, az „Élelmiszeripari Gyártmányfejlesztő” és az „Élelmiszerminősítő” szakmérnöki képzési programok kidolgozásában, bevezetésében és a képzésben. Magyarországon vezetésével kerültek bevezetésre az Európai Minőségügyi Szervezet harmonizált követelményrendszerére alapuló tanfolyamok, amelyeken több mint 1500 szakember szerzett nemzetközileg elismert oklevelet. Koordinálta és személyesen vett részt az „EOQ Élelmiszerbiztonsági rendszermenedzser” magyar és angol nyelvű tanfolyam követelményrendszerének és tananyagának kidolgozásában.

1994-ben ötletgazdája és promotere volt az ISO 9000 FÓRUM Egyesület megalapításának.

A minőségügy területén széles körű az országos és nemzetközi ismertsége. Több évtizedes tapasztalatának és szakmai tevékenységének számos hazai és nemzetközi elismerés birtokosa, számos civil szervezet aktív tagja, egyetemi tanár.

Dr. Molnár Pál, egyetemi tanár, EOQ MNB elnök

Személyének köszönhető, hogy 2000-2015. évek között Budapesten rendezték meg az EOQ 44. Kongresszusát, illetve az IAQ I. Minőségügyi Világfórumát. Ezeken a rendezvényeken több száz külföldi szakember és egyetemi tanár tartott előadást.

Az ISO 9000 FÓRUM Egyesület elnökségével partneri kapcsolatokat ápol és aktívan együttműködik az országos minőségszemlélet fejlesztésében, terjesztésében.  

Elismerésünk jeléül az ISO 9000 FÓRUM elnöksége Dr. Molnár Pál részére 2015. évre  „A MINŐSÉGÉRT EGYÉNI VÁNDORDÍJ”-at adományozza.”