Dr. Háry András
Dr. Háry András az APNB Kutató, Fejlesztő és Szolgáltató Kft. ügyvezetője a következőt nyilatkozta „A jok a legjobbak között” cikkben Sződi Sándornak 2020. szeptemberében:
„Az EFQM kiválósági modell máig az egyik legteljesebb menedzsment rendszermodell, ahogy húsz évvel ezelőtt, úgy ma is egy jó keretet ad a szervezetek hatékony és eredményes menedzseléséhez, a célrendszer és az erőforrások összerendeléséhez. Számos tapasztalat azt is mutatja, hogy a modell alkalmazása előnyös egy szervezeti kultúra, menedzsment szemlélet formálása tekintetében is.”
 
A Műegyetem elvégzését követően a szentgotthárdi személyautókat gyártó OPEL Magyarországnál és a Philips szombathelyi monitorgyárában helyezkedett el. Az így szerzett ipari tapasztalatok sokat segítettek Háry András számára az EFQM kiválósági modell alkalmazásában és a doktori fokozat megszerzéséhez kapcsolódó kutatásokban.
 
Egy évtized után a multinacionális pálya helyett az önálló menedzsment szakértői tevékenység irányába fordult, számos vállalatot támogatott az EFQM modell alkalmazásában és különböző fejlesztési projektekben, közel száz pályázati értékelésben vett részt Magyarországon és külföldön. A komplex kiválósági megközelítéseknek egy szakmailag igazán kihívó vonulata lett a zalaegerszegi ipari térségben végzett tevékenység, melynek keretében előbb az új ipari park, majd egy kutatás-fejlesztést végző ipari szolgáltató központ, a Technológiai Centrum, végül a zalaegerszegi járműipari tesztpálya létrehozását vezette. Ezek körében számos kapcsolódó ipari K+F projektben, egyetemi-ipari együttműködések szervezésében, a gyakorlatias és versenyképes munkaerő tekintetében meghatározó duális képzési rendszer kialakításában vett részt.
 
Konferenciánkon több alkalommal volt előadó. A Nemzeti Minőségi Díj Nagyköveteként komolyan vette társadalmi kötelezettségét és 2020. év elején elérte Dr. Palkovics L. ITM miniszter úrnál a Nemzeti Kiválóság Díj újraélesztését, meghirdetését.

 

Elismerésünk jeléül az Egyesület elnöksége Dr. Háry András részére 2021. évre „A MINŐSÉGÉRT EGYÉNI VÁNDORDÍJ”-at adományozza.”
Dr. Háry András