Főnix a feltámadás és az örök élet jelképe – erről beszéltünk online rendezvényünkön!
Műfaj: Szakmai konferenciák
Időpont: 2020.11.12. (csütörtök)
Helyszín: ZOOM
Leírás
2020. november 12-én tartotta az ISO 9000 FÓRUM Egyesület a II. Őszi Szakmai Szeminárium rendezvényét, melyen csaknem 40 fő vett részt, érdeklődésüket ezúton is köszönjük. Az online rendezvény témája a válságmenedzselési megoldások és az újrakezdési lehetőségek voltak. A ZOOM programot Rózsa András elnök úr nyitotta meg, aki elmondta, hogy a változás már állandó az életünkben, és a legfrissebb előrejelzések szerint 2022 év végére érhetjük el újra a COVID-19 előtti szintet a gazdaságban.
Főnix a feltámadás és az örök élet jelképe – erről beszéltünk online rendezvényünkön!
Az első előadónk Dr. Ködmön István, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. termelési igazgatója volt, aki a pandémia időszaka alatt létrejött új munkamódszerekről beszélt. Előadásában kitért, hogy a manufaktúra csaknem 200 éves fennállása sem volt változatlan. Az egyik legikonikusabb Herendi mintát, a Viktória mintát hozta példaként. A minta az évek során szinte semmit nem változott, viszont a díszítés igen. Szabad szemmel szinte alig látható, hogy az évekkel ezelőtti változaton sárga festéket, míg napjainkban több karátos aranyat használnak a díszítő motívumok anyagaként. A változás oka ismeretlen, találgatások szerint lehet, hogy a régi kor vevőinek nem volt igénye az aranyra, vagy nem volt olyan szakember, aki ezt a technológiát alkalmazni tudta volt. István a prezentációjában kitért a manufaktúra sajátos lean menedzsmentjére is, az értékteremtő láncra és azokra az alapelemekre, amelyek a működéshez szükségesek egy olyan vállalkozás életében, amelynek központi motorja az ember.

A második előadónk Bányai József, az S&T Consulting Hungary Kft. MES/IoT csoportvezetője volt. Előadásában ismertette azon három- négybetűs mozaikszavak jelentését, amelyet a szakma használ. Ezt követően bemutatta, hogy jelenleg milyen digitális lehetőségek állnak a vállalkozások rendelkezésére. Itt megemlítette a kockás papírt, az Excel-t, az Access-t, az ERP-t és a modern, integrált MES rendszert is. A MES rendszer működését egy konkrét vállalkozáson keresztül be is mutatta. Szemléltette a program előnyeit:
- valós idejű adatok azonnal,
- riportok lekérdezése adatbázisból,
- online termelés nyomon követése,
- pontos állásidő regisztráció,
- hívások,
- eszkaláció.

Köszönjük szépen előadóinknak a színvonalas előadásokat és a kérdésfeltevés lehetőségét, résztvevőinknek a töretlen figyelmet és a prezentációkat követő jóízű szakmai beszélgetést.