Online szeminárium ősszel is!
Műfaj: Szakmai konferenciák
Időpont: 2020.10.16. (péntek)
Helyszín: ZOOM
Leírás
2020. október 16-án tartottuk az I. Őszi Online Szakmai Szemináriumunkat, melynek témája a Válságmenedzselési megoldások és újrakezdési lehetőségek voltak. A mai rendezvény előadói voltak Madár István, a Portfólió vezető elemzője és a Bartha-Vittinger Kft. részéről Bartha Anikó HR csapatépítész.

Rózsa András elnök úr köszöntötte a résztvevőket és egy nagyon fontos dologra hívta fel a figyelmet, miszerint a változás nem kérdés többé -hogy szeretnénk, vagy sem- itt él köztünk, a legjobb, amit tehetünk, hogy gyorsan reagálunk, és megpróbáljuk kihozni magunkból, vállalkozásunkból a legjobbat. Ahhoz, hogy ehhez milyen eszközök állnak rendelkezésünkre 2 előadónk, 2 eltérő oldalról közelítette meg.

Madár István vezető elemző természetesen racionális, számszerű adatokat hozott nekünk a jelenlegi helyzetről. Előadásában beszélt a járvány állandó dilemmáiról, lehetséges járvány- és gazdasági stratégiákról. Bemutatta azt az 5 csomagot is, amely jelenleg a kormány rendelkezésére áll a pandémiás időszakban:
- járvány elleni alap (ezt főként az egészségügyi eszközök beszerzésére fordítják),
- adó- és családügyi könnyítés,
- uniós források,
- gazdaságvédelmi alap,
- költségvetést nem közvetlenül éríntő tételek (pl. hitelmoratórium)

Előadása kitért a koronavírus vállalati hatásaira és arra is, hogy milyen alkalmazkodási lehetőségek állnak rendelkezésükre. Az bizonyos, hogy nem elég a 2020-as évet átvészelni, a 2021 sem fog zökkenőmentesen indulni, de a vállalat stratégia újragondolásával, hosszú távú tervezéssel növekedés várható.

Online szeminárium ősszel is!
A második előadónk Bartha Anikó volt, aki HR csapatépítészként az ember szemszögéből beszélt a jelenlegi helyzetről előadása során. Alapfelvetésként tekint arra, miszerint sokkal könnyebb egy változásra reagálni, ha az egyén saját és stabil értékrenddel rendelkezik. A pandémia okozta helyzetben fontos, hogy a komfortzónánkat szélesítsük, leküzdjük félelmeinket és értsük meg magunkat, másokat és a körülöttünk lévő világot egyaránt. Előadásában bemutatott egy gyakorlati alkalmazást is, amelynek alapja egy felmérés volt. Ebből kiderült, hogy a jelenlegi helyzetben fontos az azonnali, gyors reagálás, a kommunikáció, a rugalmasság, a több lábon állás, hogy legye B tervünk, képezzünk tartalékot és a hosszú távra tervezés.
Köszönjük szépen előadóinknak a színvonalas előadást, tagjainknak, hogy részt vettek rendezvényünkön. A következő online előadás időpontja november 12, találkozzunk akkor is az online térben.