Robotok már az építőiparban is – digitalizáció
Műfaj: Szakmai konferenciák
Időpont: 2020.07.16. (csütörtök)
Helyszín: Zoom
Leírás
2020.07.16-án szerveztük meg tagságunk számára már az V. Online Szakmai Szemináriumot, amely meghirdetett programsorozatunk utolsó rendezvénye volt.

A tematika az „Ipari digitalizáció és a robotokkal támogatott termelés fontossága” volt, így olyan cégek képviselőit kértük fel előadóknak, akik elkötelezettek az ipar 4.0 eszköztár alkalmazása mellett. Elsőként Rumpler Ádám a KUKA Hungária Kft. sales account kollégája tartott előadást. Prezentációjában megismerhettük a KUKA Hungária Kft. történetét, amelynek érdekessége, hogy kezdetben volt köze a KUKA-nak a szemétszállító berendezésekhez, sőt Magyarországon futottak is ilyen járművek, amelyeken a KUKA felirat volt. Világszerte több mint 14 ezer embert foglalkoztatnak, hazánkban 1300 fős gyártósort működtetnek. Az előadás során Rumpler Ádám bemutatta a KUKA connect szoftvert, amely egy látványos, felhő alapú, biztonságos felhasználói felület, amelyet a monitorizálásra és előrejelzésre is használnak. Bemutatta továbbá a KUKA SIM szimulációs programot is, amellyel virtuális valóságban -egy virtuális szemüvegen keresztül- tudnak tervezni, amely időtakarékos, látványos, és mindemellett professzionális is, így hatékonyabb eladást biztosít.
Robotok már az építőiparban is – digitalizáció
Második előadó Zöldi Viktor, az S&T Consulting Kft. senior INFOR konzulense volt. Az ő előadásában betekintést nyerhettünk egy konkrét példán keresztül az ERP rendszer és a MES célrendszer működésébe. Ismertette, hogy az ERP egy moduláris, rugalmas rendszer, amely platform megoldást kínál a vállalatok számára. Kiemelte, hogy akkor lehet hatékony egy ERP rendszer, ha az alapok rendben vannak, utalva a minőségirányítási követelményekre és a lean folyamatokra.

Külön kiemeljük, hogy tagunk és együttműködő partnerünk az S&T Consulting Hungary ismét elnyerte az Év Partnere megtisztelő címet a Microsoft Partner of the Year Award díjátadón. A vállalatot a Microsoft azon legfontosabb globális partnereinek egyikekén tüntette ki, akik az innovációban és a Microsoft technológián alapuló ügyfél-megoldások bevezetésben kiemelkedőnek bizonyultak.

Köszönjük szépen előadóinknak az online formában megtartott előadásokat, tagságunknak a részvételt. Tervezzük, hogy az elkezdett online előadás-sorozatokat az őszi időszakban folyttajuk!