A frissesség művészete – látogatás az Eisberg Hungary Kft-nél!

2019. május 30-án az ISO 9000 Fórum Egyesület tagjai szakmai látogatáson vettek részt az Eisberg Hungary Kft-nél, Gyálon. Stílusosan, az érkező vendégek a frissítő kávék mellett répaszeleteket is ropogtathattak. A látogatás először szakmai előadásokkal kezdődött, Gazsi Zoltán, a cég ügyvezető igazgatója röviden bemutatta az Eisberg csoportot - a Bell csoport részeként -, mely 27 éve van jelen Magyarországon. A 200 dolgozó évente 23 millió tasak salátát készít, mely szinte minden üzletláncban - kivéve Aldi - megtalálható, illetve a Mc Donald’s éttermekben is. A látogatás tematikája „A beszállítói és vevői együttműködés a fenntartható jövőért” címet viselte, így az ügyvezető úr előadásában kitért a fenntarthatóság dimenzióira, illetve az üzleti eredményességre is, melynek középpontjában a komplexitás és az ember áll. Példaként említette a sikeresség alapját, vagyis az emberek tiszteletét, az ebédlőben lévő ingyenes kávéautomatát, a fizikai dolgozók bevonását is az újításokba - ÖCSI ötletláda -, az együtt gondolkodásba és a jó csapat megtartóerejét. Az Eisberg Hungary Kft. folyamatos újításokat vezet be munkatársaiért, különböző díjakkal ismerik el munkájukat, illetve kommunikációjuk fejlesztéséért egy chatbot-ot fejlesztenek, hogy a fizikai dolgozókkal is egyszerűbb és rugalmasabb legyen a kapcsolattartás, információátadás. A chatbot a Salikapitány nevet kapta.

A frissesség művészete – látogatás az Eisberg Hungary Kft-nél!

Gazsi Zoltán előadást követően Lukács István műszakvezető a „salátagyártás” technikai részét mutatta be számunkra. Néhány sarokszám a termelésről: 130-140 tonna zöldséget dolgoznak fel, hetente 600-700 csomagot készítenek, 200 féle cikket csomagolnak naponta. Minőségi köröket -higimanók- határoztak meg, a papírveszteség csökkentése érdekében elektromos papíradagolót használnak, a gumikesztyű helyett pedig cérnakesztyűt. Fontosnak tartják a kollégák folyamatos fejlesztését (PDCA= plan, do, check, act) is. A fenntarthatóság szempontjából cégcsoport szinten foglalkoznak az ipar 4.0-val, a saláta hulladékból biomasszát kívánnak készíteni, illetve a technológiai víz visszaforgatását is tervezik.

A szakmai látogatásokat követően a HACCP szabályok szerint védőfelszerelésbe öltöztünk és látogatást tettünk az üzemben, ahol végigkövetettük a beérkezett zöldség útját egészen a csomagolásig. A látogatást követően kötetlen beszélgetés közben fogyasztottuk el a szendvicsebédet, és útravalóként salátával távoztunk.

Köszönjük szépen az Eisberg Hungary Kft-nek a látogatás lehetőségét és a sok hasznos és gyakorlatias információt.