Betekintés az Audi Hungária járműgyártási részlegébe

2020. február 28-án általános gyárlátogatást szervezett tagjai számára az ISO 9000 Fórum Egyesület a győri AUDI Hungária Zrt-hez. A 2 órás program során a járműszereldében jártunk, ahol többek között megtudtuk, hogy naponta körülbelül 700 autó kerül legyártásra, melyek mindegyikét 1,3 kilométeres belső próbaútnak vetik alá. Jelenleg a legnépszerűbb modell az Audi Q3. 

Betekintés az Audi Hungária járműgyártási részlegébe

 

A látogatás egy rövid imázsfilmmel és egy általános tájékoztatóval kezdődött. Idegenvezetőnk elmondta, hogy az AUDI Hungária Zrt. törekvései szerint a jövőben a környezettudatosság és fenntarthatóság jegyében előtérbe helyezi az elektromos motorok és autók gyártását. A rövid bemutató után buszra szálltunk, és a járműszerelő csarnokba érkeztünk. Itt történik az úgynevezett házasítás, a karosszéria és a mechanikus egységek összeszerelése, az autók itt nyerik el végső formájukat. A csarnokban a munkaterületek kialakítása lehetővé teszi a karosszéria-mozgató keretek, illetve a függesztett karosszériamozgatók magasságának beállítását. A gyártósori folyamat utolsó lépése az üzembe helyezés és a technikai vizsgálatok elvégzése. A végső simítások után az elkészült járműveket 36 órán belül elszállítják a gyár területéről.

 

Köszönjük szépen az AUDI Hungária Zrt-nek, hogy idén is lehetőséget biztosított a gyárlátogatásra. Egyesületünk tagjai sok-sok információval gazdagodtak a program során.