Harmadik alkalommal találkoztunk

2020. november 26-án tartotta az ISO 9000 FÓRUM Egyesület a harmadik – és egyben utolsó – idei őszi online szakmai szemináriumát, melyen csaknem 40 fő vett részt. Az online rendezvényt Rózsa András elnök úr nyitotta meg, aki elmondta, hogy bár a meghirdetéskor a rendezvénysorozat témája a válságmenedzselés és az újrakezdési lehetőségek voltak, ezzel szemben azzal kell foglalkozni a cégeknek napjainkban, hogy működésüket hogyan alakítsák ki a pandémiás helyzetben. 

Harmadik alkalommal találkoztunk

 Az első előadónk, Rózsa Péter Balázs volt, aki az NKM Áramhálózati Kft. piacszervezési osztályvezetőjeként dolgozik. Előadásának témája az irányítási rendszerek és a hálózatok működtetése volt. Ismertette, hogy jelenleg milyen folyamatokból épül fel az elosztóhálózati üzemirányítás, milyen kihívásokkal állnak szemben, és ezeket milyen módon, milyen eszközökkel kívánják megoldani. Természetesen nem csak a kihívások újak, számos új lehetőség is rendelkezésükre áll, amelyre kidolgozták az 5D – digitalizáció, dekarbonizáció, DSO-k új feladati, decentralizáció, demográfiai trendek - tervet. 

A második előadást az ALOHA Informatika Kft. két vezető kollégája tartotta, Szaszák Zsolt és Vámosi Zsolt, az ő témájuk az ISOCloud integrált minőségirányítási szoftver volt. Előadásukban először megismerhettük a vállalkozást, amely már csaknem 25 éve jelen Magyarországon. Majd bepillantást nyerhettünk abba, hogy mely digitális eszközök használatával tudja az ALOHA támogatni a minőségirányítást. Az előadás során a résztvevők videó segítségével végig követhették a:
- dokumentum menedzsment modul-bemutatót,
- dokumentum jóváhagyási folyamat bemutatását és az
- audit folyamat bemutatását. 
Köszönjük előadóinknak a magas színvonalú előadást, tagjainknak a részvételt és a sok kérdést, amellyel igazán gyakorlati kérdésekre is választ kaphattunk. Ezúttal köszönjük, hogy 2020-ban is részt vettek online rendezvényeinken, melyet 2021-ben is szeretnénk folytatni.