A VirTúra második állomása a székesfehérvári Grundfos gyártóüzem volt

Az ISO 9000 FÓRUM Egyesület a személyes találkozások korlátozásának ellenére is megtalálta a lehetőségét annak, hogy tagjai kapcsolódhassanak és együtt szélesíthessék ismereteik látókörét. Az idén már második alkalommal megtartott, VirTúra névre keresztelt online céglátogatás során most a Grundfos GMH4 üzemébe tettek látogatást az Egyesület tagjai.

A VirTúra második állomása a székesfehérvári Grundfos gyártóüzem volt

Az eseményt ez alkalommal is Rózsa András, egyesületi elnök nyitotta meg, és köszöntötte a csaknem 70 online jelen lévő vendéget.

A virtuális céglátogatás kezdetén nagyvonalakban megismerhettük a minket vendégül látó Grundfos céget Őri Márk, Visitors Guide and Trainer Consultant jóvoltából. Rövid előadásából többek között az is kiderült, hogy a dán vállalkozás által gyártott nagy teljesítményű szivattyúkat ugyanolyan eredményességgel alkalmazzák lakossági körben, középületekben, szennyvízkezelésben, mint ipari üzemekben vagy komplett települések vízellátásában.

A Fejér megyei Grundfos gyárat bemutató kisfilmet itt tekinthetik meg:

Ezt követte Keller Zoltán, Senior CI Specialist és Szamalovits Tibor János, Senior Continuous Improvement Manager előadása, ahol a Grundfos példáján követhették végig a résztvevők, hogy hogyan és milyen mértékben növelik a produktivitást a Lean és Visual management módszerek.

Az ISO 9000 FÓRUM nem első ízben tett látogatást a Grundfos-nál, így az egyesületi tagoknak lehetőségük nyílt összehasonlítani, hogy GPS, digitalizáció és a Lean kultúra terén hogyan fejlődött a szervezet az utolsó látogatás óta.

A személyes részvétel hiánya sem akadályozta meg a résztvevőket abban, hogy „bejárják” a gyártóüzemet. Őri Márk vezetésével a látogatók betekintést nyerhettek a gyár különböző termelő és tesztelő egységeibe, mindebben pedig egy BEAM robot volt segítségükre.  A robot irányítását R. Kopper Julianna, Visitors Guide and Trainernek köszönhetjük, akik így kiváló csapatmunkával lehetővé tették, hogy a túrán résztvevők valóban ott érezhessék magukat a Grundfos falai között.

Ezúton is köszönjük vendéglátóinknak a hasznos és élménygazdag fogadtatást, vendégeinknek pedig, hogy megtiszteltek bennünket jelenlétükkel.