Gyárlátogatás a 30 éves Audi Hungária Zrt-nél

2023 első szakmai látogatásának útja Győrbe, az Audi Hungária Zrt-be vezetett, ahol tagjaink egy gyárlátogatás során nyerhettek betekintést abba, hogyan készül el évente több mint 2 millió motor a világ egyik legnagyobb járműgyárában.

Gyárlátogatás a 30 éves Audi Hungária Zrt-nél

Az Audi Hungária Zrt. 1993-ban nyitotta meg kapuit Győrben az Audi AG leányvállalataként, akkor még 82 dolgozóval. A vállalat mögött álló 30 év dinamizmusát jól példázza, hogy mára több mint 11.000 munkatárssal a világ egyik legnagyobb motorgyártó üzemévé nőtte ki magát a magyar telephely, itt készülnek többek között az Audi TT, A3 Limousine és Cabriolet, valamint az RS 3 Sportback modellek, továbbá – köszönhetően a gyárépület mellett elterülő hatalmas szabad területnek – folyamatosan újabb modelleknek adhat otthon a győri létesítmény.

E hatalmas gyáróriás látogatóközpontjában indult csoportunk túrája, ahol nagyszerű idegenvezetőnk érdekes történeteken és kisfilmeken keresztül kalauzolta el a résztvevőket a vállalat múltjába, jelenébe és avatta be jövőbeli terveibe, fenntarthatósági törekvéseibe. Ezt követően a présüzemben és a szereldében élőben kaptunk betekintést a tökélyre fejlesztett folyamatok óramű pontosságú működésébe: Láttunk többek között hegesztőrobotokat, ultrahangos tesztelést, az ajtók és ülések beszerelését, „házasítást”, mely során a karosszéria és a motor egyesül, illetve a gyártósorról legördülő kész autók első indítását is.

Köszönjük az Audi Hungária Zrt-nek, hogy idén is lehetőséget biztosított egyesületünknek a gyár meglátogatására, mely egyszerre volt izgalmas és tanulságos program tagjaink számára.