Szakmai látogatás a Herendi Porcelánmanufaktúrában

Szép időben, április 18-án fogadta a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vezetősége céglátogatásra az ISOFÓRUM Egyesület 28 fős csoportját.

Szakmai látogatás a Herendi Porcelánmanufaktúrában

A csoport a Porcelánium téren találkozott a másfélméter hosszú színes oroszlánnál, ahol mindenki izgatottan lőtte a szelfiket. A manufaktúra vezérigazgatója és a termelési igazgató az Apicius Kávézóban fogadta és üdvözölte a csoportot, ahol mindenki színes herendiből fogyasztott a kávét és teát.

Dr. Simon Attila vezérigazgató tájékoztatott, hogy az okleveles kutatások szerint a Sopronban született Stingl Vince, aki a finomkerámia-ipar fortélyait Bécsben tanulta ki, alapította 1826-ban a Herendi Porcelánmanufaktúra ősét. 1839-ben Fischer Mór vette át és a manufaktúrát felvirágoztatta és arra törekedett, hogy nemzetközi mércével mérve is kiváló minőségű porcelánt állítsanak elő.

Az első nemzetközi siker 1851-ben született, amikor a londoni világkiállításon Viktória királynő rendel egy lepkés-virágos mintájú készletet, melyet Fischer Mór róla nevez el, s melyet azóta is Viktória mintaként ismer a világ.

1992. június 30-án a Herendi Porcelángyár jogutódaként megalakult a Herendi Porcelánmanufaktúra Rt., melynek tulajdonosi szerkezete egyedülálló, hiszen a munkavállalóké a részvények 75%-a.

1994-ben Herend elnyeri az ISO 9001 minőségügyi szabvány szerinti működést igazoló Tanúsítványt, elsőként az Európai Porcelánmanufaktúrák közül. 2018-ban A Herendi Porcelánmanufaktúra büszkén adja át a nagyközönségnek a világ legnagyobb herendi márkaboltját, (több, mint félezer négyzetméter) a Herendi Porcelán Palotát Budapesten.

A manufaktúra bemutatása után a csoport idegenvezetéssel tekintette meg a látogató központot, ahol a technológiai érdekességekkel ismerkedtek.

Ezt követte Dr. Ködmön István szakmai előadása: „Erőforrásaink érkelése, felértékelődése” címmel.

Dr. Ködmön István előadását elégedettséggel hallgatta végig a csoport. Ezt követte a három csoportban szervezett céglátogatás a fehérárugyártás és festészeti területen, illetve a kereskedelmi bemutatóteremben.

Az ebédet a Paletta Étteremben fogyasztottuk el, ahol Á la carte alapján választhattunk az ízletes ételekből, amit mindenkinek fehér porcelánban szervíroztak.  

Köszönjük szépen a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vezetőségének és munkatársainak a szívélyes fogadtatást, akik fáradtságot és időt nem sajnálva fogadták az ISOFÓRUM látogató csoportot!

Nagyon látványos és szakmailag is hasznos rendezvény volt!

 

ISOFÓRUM Egyesület

Rózsa András

elnök