Rövid tájékoztató a XXIX. Nemzeti Minőségügyi Konferenciáról
Műfaj: Szakmai rendezvények
Időpont: 2022.09.15. (csütörtök) - 2022.09.16. (péntek)
Leírás
Nagy várakozás előzte meg a szeptemberi minőségügyi konferenciát, mivel az ISOFÓRUM egyesület Magyarországon az egyedüli szakmai szervezet, mely megtartotta a minőségügyi konferenciát az elmúlt Covid-os években is.
Rövid tájékoztató a XXIX. Nemzeti Minőségügyi Konferenciáról
A rendezvény látogatottságának kockázatát erősítette, hogy a vállalkozások jelentős gazdasági nehézségekkel, a működést negatívan befolyásoló energiaválsággal, munkaerőhiánnyal, a háború miatti borús közhangulattal küzdenek, mialatt termelni, értéket kell előállítani, hogy munkavállalóik számára a megélhetést biztosítsák.

A felsoroltak hűen igazolják, hogy környezetünk és életterünk néhány év alatt radikálisan megváltozott és továbbra is a változás lesz jellemző a mindennapi életünkben.

Telitalálatnak bizonyult a konferencia fő témája:

„ÁTALAKULÓ VILÁGREND – ÚJ KIHÍVÁSOKRA ÚJ VÁLASZOK”
Minőségtudatosság - Kiválóság - HatékonyságA konferencián Plenárisán 212 személy vett részt és tapsviharral fogadta a magas szintű előadásokat. A következőkben 5 szekcióban folyt a szakmai munka, több mint 30 előadó osztotta meg tapasztalatait, de igen sikeresnek bizonyult két szekcióban a másfél órás panelbeszélgetés első számú intézményi és vállalati vezetőkkel.

A minőségügyi konferencián a folyamatmenedzsmentről, az új szervezeti kiválóság modellről, a jó vállalati működést támogató digitalizációról és a kockázatmenedzsmentről, az irányítási rendszerek pénzre váltásáról és az ISO-n túli világról, az erőforrásink felértékelődéséről, az ésszerű energia gazdálkodásról, a teljes körű karbantartásról, a fenntarthatósági dilemmákról, a körforgásos gazdaságról, az okos építőipar szárnyalásáról és a megújuló egészségügyről folytak igen érdekes szakmai megbeszélések.

A rendezvény számos célja mellett - mint az egymástól tanulás, a legjobb gyakorlatok bemutatása - célunk volt a szakmai beszélgetések és baráti találkozások felelevenítése, a nosztalgiázás és kikapcsolódás is. A Plenáris végén díjaztuk a konferencia törzsvendégeit, az est folyamán a gálavacsorát nagycsoportos csődobolás váltotta fel és közben értékes nyereményeket nyertek a minőségügyben jártasok a Q Kvíz játékban.
Az estét közel 2 órás After party zárta, melyet a 13. emeleti körpanorámás Skyrose bárban tartottunk meg.

Ezúton is köszönjük, hogy részvevőknek, hogy aktív szakmai jelenlétükkel tisztelték meg a XXIX. Nemzeti Minőségügyi Konferenciát, melynek létrejöttében a 8 kiállító és a 20 szponzor támogatása jelentett fontos szerepet számunkra.

Az idei rendezvény feldolgozása és értékelése jelenleg folyamatban van, de közben már készülünk a jövő évi, 30. jubileumi alkalomra is.
Mindebben nagy segítséget jelent számunkra, ha elmondja véleményét, megosztja tapasztalatait és javaslatait, melyeket felhasználhatunk a következő évek konferenciáinak szervezése során.

Tiszteletteljes üdvözlettel
az Egyesület Elnöksége nevében
Rózsa András, elnök