Legjobb Munkahely a B.Braun Avitum

Az AON Hewitt Legjobb Munkahely felmérése alapján a B. Braun Avitum 2015 és 2016 után idén harmadik alkalommal nyerte el a Legjobb Munkahely díjat.

Legjobb Munkahely a B.Braun Avitum

 Az AON Hewitt munkatársaink körében elvégzett felmérése alapján a B. Braun Avitum 2015 és 2016 után idén harmadik alkalommal nyerte el a Legjobb Munkahely díjat. Az elismerést Horn Péter vezérigazgató vette át október 26-án, a budapesti Akvárium Klubban megrendezett ünnepélyes díjkiosztón.

Változások figyelhetők meg a munkaerőpiacon: fokozatosan növekszik a munkavállalók magabiztossága, vagyis egyre többen gondolják úgy, hogy könnyebben találnának másik állást, ha az élet úgy hozná. A megnövekedett önbizalom a munkahely iránti elkötelezettség csökkenésével is jár. Nem így a Legjobb Munkahelyek esetében. Az Aon Hewitt, a világ első számú humánerőforrás és outsourcing tanácsadó cége, 17 évvel ezelőtt indította el a Legjobb Munkahely programját, amelynek keretében idén 95 hazai vállalat közel 50 000 munkavállalóját kérdezték meg a munkahelyükről alkotott véleményükről.
 
A munkavállalók és vezetők körében elvégzett idei felméréséből kiderült, hogy a B. Braun Avitum munkatársainak 82%-a elkötelezett munkahelye iránt, ami 21%-kal haladja meg a magyar átlagot. Ennek is köszönhető, hogy a vállalat sorozatban harmadik alkalommal nyerte el - a 250-1000 főt foglalkoztató vállalatok között – az AON Legjobb Munkahely címet.
„Manapság már egyre ritkábban fordul elő, hogy valaki az első munkahelyéről megy nyugdíjba, sőt a munkaerőpiacot erős fluktuáció jellemzi. Az ideális munkáltató-munkavállaló kapcsolat kétirányú: a munkaadó megbecsüli és a legértékesebb erőforrásának tekinti a munkavállalóját, aki így elkötelezetté válhat a munkahelye iránt. Nálunk, a B. Braunnál a vállalati filozófiánk alapvető része az emberközpontúság - a mindennapi munkánk során törekszünk a nyílt kommunikációra, a csapatmunkára, valamint arra, hogy minél több fejlődési és előrelépési lehetőséget biztosítsunk a munkatársaink számára. Ez lehet a titka annak, hogy globális méretű cégként máig családi tulajdonú vállalkozás maradtunk, munkahelyünk megőrizte családias hangulatát és kollégáink pedig a magyar átlagot jóval meghaladó mértékben elkötelezettek a munkahelyük iránt. Továbbra is azon leszünk, hogy kiérdemeljük a Legjobb Munkahely címet a munkatársainknál, és reméljük, hogy a jövőben minél több tehetséges új munkavállaló számára jelentünk majd vonzó munkahelyet” – nyilatkozta a díj kapcsán Horn Péter a B. Braun-vállalatcsoport vezérigazgatója.
 
Egészségügyi vállalatként fennállásunk óta arra törekszünk, hogy minőségi egészségügyi szolgáltatást nyújtsunk a betegeknek. Tizennyolc dialízisközpontukban 2500 vesebetegnek nyújtunk életben tartó kezeléseket. A fejlesztési divíziónkon dolgozó 100 fős mérnök csapat által készített szoftvereink a világ 85 országában több mint 85 000 dialízisgépen futnak. Emellett a B. Braun Avitum központi szolgáltatásokat nyújt a teljes hazai cégcsoport részére, de a felmérés eredménye értékesítői csapatunk elkötelezettségét is tükrözi, amely 16 terápiás területen 5000 termékkel szolgálja a hazai egészségügyet.
 
A folyamatos innovációra való törekvés mellett a vállalatunk nagy hangsúlyt fektet a társadalmi szerepvállalási programjainkra, amelyekbe munkatársainkat is sikerrel vonjuk be.