Múlt, Jelen, Jövő - Harmincéves fennállását ünnepelte a Macher Zrt.

A MACHER Gépészeti és Elektronikai Kft-t 1991-ben, háromfős családi vállalkozásként indította el Macher Endre és felesége, Márta.

November 3-án három évtizedes fennállását ünnepelte szerdán a vállalat a Hotel Magyar Királyban. A "Múlt, jelen, jövő" című nagyszabású eseményen Lehrner Zsolt alpolgármester gratulált Székesfehérvár Önkormányzata nevében az 1991-ben családi vállalkozásként indult cégnek, amely mára a város gazdaságának egyik meghatározó, példamutató, közel 100 főt foglalkoztató szereplőjévé nőtte ki magát.

„Vajon mit adhat a MACHER a 30. születésnapján a jövőnek? A folyamatos megújulást, innovációt, ami eddig is jellemezte a céget. A múlt biztos alapot jelent a jövő felé, mert csak akkor tudunk bátran előre nézni, ha ez az alap szilárd. A 30 év bebizonyította, hogy van mire építkeznie a MACHER Zrt-nek. 1991-ben egy száz négyzetméteres családi házban indított családi vállalkozás mára 2.500 négyzetméteres, zöldmezős beruházásként létrehozott üzemcsarnokban, a legkorszerűbb technológiák fogadására alkalmas infrastruktúrával vág neki a következő 30 évnek.” – olvasható a cég sajtóközleményében.

A társaság a társadalmi felelősségvállalásra is nagy hangsúlyt fektet, egyrészt a munkavállalók felé, másrészt a külső környezet felé. Ez nem csupán anyagi támogatást jelent, hanem a megváltozott munkaképességű emberek munkába illesztését, a fiatalok pályaorientációját, a duális képzésbe való bekapcsolódást, valamint különböző támogatásokat. Az elmúlt 30 év sikerét a megrendelői vevőhűség, társadalmi oldalról pedig a számtalan kitüntetés - Családbarát Munkahely, Üzleti Etikai Díj, Nemzeti Minőség Díj – igazolja vissza.

Múlt, Jelen, Jövő - Harmincéves fennállását ünnepelte a Macher Zrt.

A jubileumi ünnepségen Dr. György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára köszöntötte a jubiláló céget. „Ma tanúi lehetünk egy sikeres, erős és folyton növekvő, előrelépő magyar vállalkozásnak, amely büszke arra, hogy az elmúlt harminc évben Székesfehérváron munkavállalók százainak nyújtott és nyújt megélhetést… A cégnek már az elmúlt harminc éve is példaértékű, hiszen a hagyomány és hazaszeretet mindvégig legalább akkor szerepet játszott, mint az innováció és a technológiai fejlődés. 2010 óta a kormány támogat minden olyan vállalkozást, amely otthonának tekinti hazánkat, és amely itthonról kívánja meghódítani a világpiacot.” – fogalmazott az államtitkár.

Az eddigi sikerek megkoronázását jelenti, hogy november 22-én a Macher Zrt. elnyerte a 2021. évi Nemzeti Kiválóság Díjat a Kkv kategóriában, melyet Budapesten a Vígadó dísztermében adott át az ITM miniszter a vállalkozás vezetősége számára.

Az ISOFÓRUM Egyesület elnöke meghívottkénbt vestt részt mindkét említett rendezvényen és gratulált a Macher Zrt. vezetőségének a 30. jubileumi ünnepség és az NKD elismerés miatt. Kiemelte, hogy Macher Endréné  az egyesületünk elnöki tanácsadó testületének tagja és a szakmai rendezvényeink aktív résztvevője.

Sok sikert kívánt a Macher Zrt. munkaközössége számára és kitartó eredményes tevékenységet a cég fiatal vezetői számára.