Élj energiatudatosan! – Szakmai nap a MOL Nyrt-nél.

 2017. szeptember 28-án az ISO 9000 FÓRUM Egyesület 30 tagja egy szakmai napon vett rész a MOL Nyrt-nél, Százhalombattán. A Budapesttől 30 km-re található Dunai Finomító több mint 50 éve kezdte meg működését. A helyszín kiválasztásakor több szempontot is figyelembe vettek; a finomító közel legyen a fővároshoz, mint a legnagyobb felvevőpiachoz, legyen elegendő terület a bővítéshez, a Duna közelsége biztosítsa a hűtővizet, legyen könnyű csatlakozás a termékvezetékhez és a Barátság- kőolajvezetékhez és még számos tényezőt. 

Élj energiatudatosan! – Szakmai nap a MOL Nyrt-nél.

 A szakmai napon a köszöntő és a biztonsági előírások ismertetése után -hiszen veszélyes munkaterületen voltunk- Juszku Lajos úr, DS támogatásvezető előadását hallgathattuk meg, aki bemutatta az ISO 50001 bevezetésének folyamatát a MOL Nyrt-ben. A prezentációban kiemelte az alábbiakat highlights-okat:

- menedzsment támogatás és elköteleződés,

- tanácsadó nélküli bevezetés, belső erőforrásokból,

- IT fejlesztés nélkül,

- együttműködés a MOL Petrokémiával,

- előaudit,

- költségkereten belül,

- leányvállalati bevonás és tudásmegosztás.

A szakmai nap második előadója Fürcht Tamás úr volt, gazdálkodás és energiamenedzsment vezető a MOL Nyrt-ben. Az előadása során megismerhettük az energiairányítási rendszer felépítését, a különféle energiateljesítmény mutatókat és a működési szabályozásokat.

Az előadásokat követően – a telephely nagyságából adódóan- autóbusszal tekintettük meg a MOL Nyrt. területét. Bepillantást nyerhettünk egy vezérlő egység munkájába is, láthattuk a különféle létesítményeket, a saját vízműveket, amelyek a tiszta vízért felelősek. A szendvics ebédet követően interaktív játékkal készültek a vendégfogadók, ahol a kérdések a délelőtt elhangzott előadásokra alapultak, kiderült ki, mennyire figyelt.

Köszönjük szépen a MOL Nyrt. vendégfogadását és az energiatudatosság jegyében kapott ajándékokat is. A szakmai nap rendkívül hasznos és érdekes volt, köszönjük a sok információt és a kérdések feltevésének lehetőségét.