Gyárlátogatás a FÉMALK Zrt. Dunavarsányi üzemében

Nagyon szép időben, a csillagászati tavasz első napján, március 21-én látogattuk meg a FémAlk Fémöntészeti és Alkatrészgyártó Zrt. dunavarsányi üzemét.

Gyárlátogatás a FÉMALK Zrt. Dunavarsányi üzemében

 A társaság gyökerei 1989-re nyúlnak vissza, de a vállalkozás jelenleg is magántulajdonban van. A tulajdonosi forma meghatározó a cég mindennapjaiban, a vállalati működés, a minőségszemlélet, a partnerekkel való közös értékteremtő együttműködés és a munkavállalók iránti elköteleződés tekintetében.

A vállalat sikerei megalapozták, hogy a csepeli üzemük mellé megnyitották a dunavarsányi telephelyet és zöldmezős beruházásként Erdőhorvátiban (BAZ váregye) egy új üzemet.

A FémAlk Zrt. közel harminc éve jelentős szereplője az autóiparnak, alaptevékenysége a nyomásos alumínium öntés, elsősorban az autóipar számára, valamint e termékek felületkezelése, megmunkálása és különféle szerelési műveletek elvégzése. A dinamikus növekedésüknek köszönhetően ma már több mint 1000 tehetséges munkavállalót foglalkoztatnak.

A cég törekszik a legnagyobb szakmai komplexitásra és rugalmasságra. Az alaptevékenységen felül saját termékfejlesztési, terméktesztelési, szerszámtervezési, szerszámgyártási és karbantartási részleget is kiépítettek. Ez lehetővé teszi a gyors és független reagálást bármilyen helyzetben, valamint vevőik igényeinek rövid határidőn belüli, átfogó kielégítését. A FémAlk a legjelentősebb autóipari vállalatok beszállítója, melyek számára az öntött alkatrészek és öntési szerszámok tervezését és elkészítését is elvégzik.  

A cég saját tervezőirodát is működtet és széleskörű kapcsolatokat tartanak több felsőoktatási intézménnyel a duális képzés tekintetében. A vállalkozás minőségirányítási, környezetirányítási, információbiztonsági, energiagazdálkodási rendszereket működtet és logisztikai, adatbiztonsági és fenntarthatósági szabályozásokat vezetett be.

A látogatás során érdekes előadásokat hallgattunk a FémAlk Zrt. bemutatásáról, a fejlesztési osztály tevékenységéről, a vevőspecifikus termékfejlesztés konkrét megvalósításairól és a minőségügyi szoftver működéséről, hasznosságáról.

Az előadásokat az üzemlátogatás követte, amit a finom szendvics-ebéd és a hosszan elnyúló szakmai beszélgetések követtek.  

Köszönjük szépen a FémAlk Zrt. 5-6 munkatársának, akik fáradtságot és időt nem sajnálva fogadták az ISOFÓRUM látogató csoportot! Nagyon hasznos rendezvény volt!